Direktlänk till inlägg 15 oktober 2008

MOBBING!

Av Marie - 15 oktober 2008 09:03

Magnus gick en dag för att hämta Alexander på fritids. Han kommer hem med en storgråtandes son. Vi går ut och han berättar för mig att när han hämtade på fritids hände följande:
Alexander kommer ner från övervåningen precis när Magnus kommer in genom ytterdörren. Fritids har 2 våningar. På övervåningen finns en stor sal med plintar, ribbstolar, mattor o.dyl Magnus frågar Alexander vad som hänt. En fröken hör gråten och kommer och frågar hon också. Alexander vill inget säga. Kontoret erbjuds och där inne berättar han att de hade hoppat från en plint ner i en tjock matta. Alexander hade blivit nerputtat från en plint (de är ganska höga ju) med orden att han är för tjock för att vara med. Han ÄR INTE tjock, vad får ungar allt ifrån??!!

Läraren stormar ut och hämtar de två skyldiga och de får be om ursäkt båda två. Den ena skämdes medan den andra sa förlåt och gick typ. Alexander var fortfarande ledsen när han kom hem. Han hade INTE gått ner från gympasalen för att säga till fröknarna! Nej, han fick ju inte vara med... :sad: 

Dagen efter ville inte Alexander till skolan eller fritids. Skolan var jobbig och fritids har han tröttnat på. SA han. Jag gick bort med Oliver till skolan och körde Alicia till dagis, Alexander var hemma så länge och Magnus hade kört till sin skola.

Alexanders ena fröken ringde och jag sa som det var. Hon tog det direkt på allvar, de visste inte ens om vad som hade hänt på fritids i förrgår. Hon föreslog att vi skulle komma bort och prata med dom och alla pojkarna så det gjorde vi. När vi kom in i klassrummet satt där 13 pojkar med ganska nedsjunkna huvud... Fröken frågade om det var någon som ville säga något. S räckte upp handen och sa
"Förlåt Alexander". Nästa likadant. Och nästa likadant. Och nästa. Och nästa. 10 ungar sa förlåt...

Då kom det över mig. Herregud, har ALLA dessa + de äldre varit på Alexander?! Ja, så var det. Fröken sa att de här pojkarna hade rannsakat sig själva och tänkt tillbaka. Detta har hållt på i över 1 år. Nästan VARJE DAG! Stora tårar rullade längs mina kinder. Det blev så emotionellt att höra alla säga förlåt till MIN son. ALLA dessa har varit på honom, fysiskt och psykiskt, mest psykiskt dock. :sur:

Sen gick vi hem, Alexander och jag. Dagen efter gick han till skolan igen. De har något som heter kompissamtal i skolan med förresten. Jag glömde fråga hur ofta, men detta ska tas upp och följas upp ordentligt! Det ska inte hända fler gånger, känns så skönt!

Pojkarna hade varit på honom om hans längd också förresten. En fröken frågade om jag kunde förklara lite om det. Jag frågade om de visste vad skelett är som vi har i kroppen? De svarade ja. Jag sa att Alexanders skelett växer lite fortare än ert skelett så han är lite längre än er. INTE tjock, men LÄNGRE. Hans lillebror är liten, men det spelar ingen roll. Men det kommer att sluta så när ni är ungefär 15 år så är ni ungefär lika långa allihopa. De verkade ta till sig det med.

En eloge och stor ros till dig som orkade läsa allt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 25 november 2010 16:35


  GUITAR HEROOO med 2 gitarrer är najs tycker grabbarna:   Full koncentration...   Idag har barnen varit i pulkabacken Oliver, Alicia och Elias.  Vi har    myst med rostat  bröd, potatissallad och julmust. ...

Av Marie - 25 november 2010 12:54

  Moi har pysslat och grejat igen:   Julkrubban jag målat; de 3 vise männen, fåraheden, Josef, Maria, åsnan, fåret och jesusbarnet.   Och söta musfamiljen!Färgerna, stämmer dock  inte riktigt.  De blev aaaalldeles för ljusa... ...

Av Marie - 24 november 2010 18:13

  Till en nååågot juligare.

Av Marie - 24 november 2010 17:59

  Jag har börjat jula lite hemma!   Ena sidan av TV-rummet. Tomtar kommer sen.   TV-bänken. Tomtar kommer senare även här.   Ena sidan av köket, ena fönstret.   Och andra fönstret. ...

Av Marie - 23 november 2010 17:08


  Alicia,på,halloweenfesen.i,år:   Så,scary&så,söt! ...

Presentation

Omröstning

Vilken glass äter du helst på sommaren?
 Ingen, gillar inte glass
 Mjukglass
 Pinnglass
 Glass i tallrik

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Bara att skriva här

Följ bloggen

Följ Marie; 3-barnsmamma, Autismmamma, SM-mamma, npf & andra diagnoser med Blogkeen
Följ Marie; 3-barnsmamma, Autismmamma, SM-mamma, npf & andra diagnoser med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se