Direktlänk till inlägg 21 april 2010

En fruktansvärd dag (obs, kan vara lite känsligt)

Av Marie - 21 april 2010 21:19


Dagen började med att jag väckte mina älsklingar och gav dom frukost. So far so good... När vi skulle gå till skolan skulle jag ta Alicias jacka och fick världens stöt! 220 volt genom kroppen och jag tjongades bakåt mot toalettdörren. Det värsta jag varit med om! Jag bara låg, kunde inte resa mig och hade svårt att andas. Armen som tog stöten gjorde så ont! Alexander skrek "Vad är det mamma???". Han och Alicia skrek och grät, det var så synd om dom! Magnus jobbade... Oliver satt i soffan och lekte. Jag hackade fram till Alexander att han skulle ringa pappa. Han sprang efter min mobil och ringde Magnus. Han skrek och grät i luren och sa "Pappa du måste komma hem så fort du kan! Det har hänt nåt med mamma!" Tur i oturen var att Magnus var bara ca 100 meter bort med sin taxi. Han körde (för fort...) hem och nästan bokstavligen FLÖG över vårt staket och sprang in. "Var är mamma?????" Han visste ju ingenting vad som hänt.


Han hittade mig på hallgolvet och ringde sjukvårdsupplysningen. De sa att jag skulle åka in eftersom jag hade så svårt att andas. Ambulansen kom och de tog blodtryck, puls och syremätning. Väl på plats togs EKG och ny syremätning. Syremättnaden var inte så bra som när de kollade den hemma men tillräckligt för att jag bara skulle stanna på observation ett tag. Sen åkte jag hem. Armen värkte men jag är bara glad att vi har jordfelsbrytare!


Efter en stund hämtade jag min syster som skulle följa med mig till gyn för livmodercellsprov och byte av spiral... Hon var med i väntrummet som moraliskt stöd eftersom min ryggsäck är omänskligt tung vad det gäller såna här saker. I alla fall, jag fick akupunktur innan så jag skulle bli lullig. Provet gick bra, tårar ramlade och barnmorskan led nog lika mycket hon, stackaren. Hon var så bra! När hon skulle ta ut den gamla spiralen funkade det inte. Hon fick ta hjälp av en kollega och jag bröt nästan ihop. Hon fick dra i livmodertappen, sa hon efteråt. Jag grät så tårarna sprutade och jag hackade tänder, den första barnmorskan fick stå vid mitt huvud.Jag blödde massor. Nåja, den andra fick ut den och in med den nya. Efteråt sa barnmorskan att hon också tyckte det var jobbigt när jag led så pass mycket. Men hon var superbra och hennes namn ska jag lägga på minnet! En blomma eller nåt ska till henne! Nån som har nån idé på nåt annat som inte är så "Svensson"?


Fy vilken dag! En kompis kom några timmar på kvällen och bara fanns liksom. Så skönt! En fruktansvärd dag slutade bra efter mycket om och men.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Alven

21 april 2010 21:43

Åh fy vad hemskt! Både det första och det andra... Vad kan man ge en sådan barnmorska? Ja du... Kanske ett sådant här halsband: http://www.babyheaven.se/index.php?cPath=33_69

De barnmorskor som sett mitt har blivit eld och lågor!

 
Marie L.

Marie L.

21 april 2010 21:48

Men vad coolt! Vilket har du?

http://mariemedfamilj.bloggagratis.se

 
Åsa (Valerina)

Åsa (Valerina)

21 april 2010 21:49

Men jösses, vilken dag. Hur blir det nu med strömmen,,,alltså vad var det du fick en stöt av egentligen?

http://valerina.wordpress.com

 
Marie L.

Marie L.

21 april 2010 21:51

Elektrikern var här en halvtimme efter jag åkt iväg i ambulansen. Det visade sig att en skruv på jackhängaren gick rakt in i en elledning. Jag slog ut hela huset, allt blev svart! Huga!

http://mariemedfamilj.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anette Berglund

21 april 2010 21:54

Oj oj oj, vilken dag! Det är det minsta man kan säga. Vilken duktig kille du har som ringer efter hjälp:) Inte dåligt! Hoppas dina barn och du vilar upp er efter denna pärsen och möter morgondagen pigga och återställda!
Kram

 
Linda

Linda

21 april 2010 21:55

Nämen usch vilken hemsk erfarenhet. Vad duktigt av Alexander att inte gripas av panik och ringa Magnus. Hoppas du kan vila och återhämta dig nu.
*Kram

http://www.wondergirl-bloggen.zoomin.se

 
Ingen bild

Ann

21 april 2010 22:25

Verkligen en hemsk upplevelse!
Skönt att det slutade bra.
Ang lämplig present föreslår jag en ängel i ngn form.

 
Nina

Nina

22 april 2010 06:34

Men hujedamej :(
Idag kan bara bli bättre!
Kram Nina!

http://nina-livetistort.blogspot.com

 
Ingen bild

Jess, nybro

22 april 2010 11:47

Aj aj aj...vilken jäkla otursdag. Hoppas du känner dig bättre idag. Vi skickar dig en bamsekram här ifrån Nybro.

 
Åsa (Valerina)

Åsa (Valerina)

22 april 2010 22:35

Nej men fy så läskigt med en spik rakt in i elledningar.

http://valerina.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 25 november 2010 16:35


  GUITAR HEROOO med 2 gitarrer är najs tycker grabbarna:   Full koncentration...   Idag har barnen varit i pulkabacken Oliver, Alicia och Elias.  Vi har    myst med rostat  bröd, potatissallad och julmust. ...

Av Marie - 25 november 2010 12:54

  Moi har pysslat och grejat igen:   Julkrubban jag målat; de 3 vise männen, fåraheden, Josef, Maria, åsnan, fåret och jesusbarnet.   Och söta musfamiljen!Färgerna, stämmer dock  inte riktigt.  De blev aaaalldeles för ljusa... ...

Av Marie - 24 november 2010 18:13

  Till en nååågot juligare.

Av Marie - 24 november 2010 17:59

  Jag har börjat jula lite hemma!   Ena sidan av TV-rummet. Tomtar kommer sen.   TV-bänken. Tomtar kommer senare även här.   Ena sidan av köket, ena fönstret.   Och andra fönstret. ...

Av Marie - 23 november 2010 17:08


  Alicia,på,halloweenfesen.i,år:   Så,scary&så,söt! ...

Presentation

Omröstning

Vilken glass äter du helst på sommaren?
 Ingen, gillar inte glass
 Mjukglass
 Pinnglass
 Glass i tallrik

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Bara att skriva här

Följ bloggen

Följ Marie; 3-barnsmamma, Autismmamma, SM-mamma, npf & andra diagnoser med Blogkeen
Följ Marie; 3-barnsmamma, Autismmamma, SM-mamma, npf & andra diagnoser med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se